Budincă de urdă
PrinteazaBudincă de urdă
- 500 g biscuiţi măcinaţi
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- scorţişoară
- un kg urdă dulce
- 7 ouă
- 50 g amidon
- 250 g zahăr
- două plicuri cu zahăr vanilinat
- coaja rasă de la o lămâie
Preparare:
Biscuiţii, zahărul şi scorţişoara se amestecă bine cu untul topit. Toată această compoziţie se presează pe fundul unei tăvi, unse cu unt, în prealabil.
Apoi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste urdă, zahăr, zahăr vanilinat, amidon şi coaja de lămâie.
Compoziţia rezultată se pune în tavă, peste biscuiţi. Se dă o oră la cuptor. Se mai încearcă din când în când dacă este făcută.
Pofta buna!
Nu-mi place urda. Pot sa fac budinca cu branza dulce de vaci.