Budinca de urzici cu ceapa si cartofi
PrinteazaBudinca de urzici cu ceapa si cartofi din: urzici, ceapa, cartofi, gris, ulei, oua, lapte, ulei, smantana, unt, pesmet, sare, faina.
- 8-10 grămăjoare de urzici
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 cartofi
- 2-3 linguri cu griş
- 50 ml ulei
- 6 ouă
- 1/2 cană cu lapte
- 1/2 ulei
- 1 cană cu smântână
- unt
- pesmet
- sare
- 2 linguri cu făină
Mod de preparare:
Opăreşte urzicile în apă clocotită în care ai pus puţină sare. Scoate-le cu spumiera şi scurge-le. Taie-le mărunt.
Unge o tavă înaltă cu unt, presar-o cu pesmet şi las-o deoparte. Separat, pune într-un castron mai mare urzicile şi adaugă cartofii raşi, cepele tăiate mărunt, grişul, smântână, laptele, uleiul şi gălbenuşurile de la cele 6 ouă.
Sărează după gust şi amestecă bine. într-un alt vas, bate albuşurile spumă tare, pe care o adaugi în vasul cu urzici. Amestecă totul cu grijă.
Toarnă compoziţia în tavă şi dă la cuptorul preîncălzit. Lasă aproximativ 20 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!