Budinca de urzici cu ceapa si cartofi

Printeaza

Budinca de urzici cu ceapa si cartofi din: urzici, ceapa, cartofi, gris, ulei, oua, lapte, ulei, smantana, unt, pesmet, sare, faina.

Ingrediente:Budinca de urzici cu ceapa si cartofi

  • 8-10 grămăjoare de urzici
  • 2 cepe mijlocii
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 linguri cu griş
  • 50 ml ulei
  • 6 ouă
  • 1/2 cană cu lapte
  • 1/2 ulei
  • 1 cană cu smântână
  • unt
  • pesmet
  • sare
  • 2 linguri cu făină

 

Mod de preparare:

Opăreşte urzicile în apă clocotită în care ai pus puţină sare. Scoate-le cu spumiera şi scurge-le. Taie-le mărunt.

Unge o tavă înaltă cu unt, presar-o cu pesmet şi las-o deoparte. Separat, pune într-un castron mai mare urzicile şi adaugă cartofii raşi, cepele tăiate mărunt, grişul, smântână, laptele, uleiul şi gălbenuşurile de la cele 6 ouă.

Sărează după gust şi amestecă bine. într-un alt vas, bate albuşurile spumă tare, pe care o adaugi în vasul cu urzici. Amestecă totul cu grijă.

Toarnă compoziţia în tavă şi dă la cuptorul preîncălzit. Lasă aproximativ 20 de minute, la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.