Budinca de urzici
PrinteazaBudinca de urzici din: urzici, usturoi, saleuri, cascaval, ulei, oua, lapte, amidon alimetar, curry, sare si piper.
- 500 g urzici
- 3 catei de usturoi
- 300 g saleuri (facute in casa)
- 300 g cascaval
- 50 ml ulei
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 lingurita curry
- sare
- piper
Mod de preparare:
După ce speli bine urzicile, le opăreşti, le scurgi şi le toci mărunt sau le mixezi. Freci gălbenuşurile cu ulei ca pentru maioneză, adaugi urzicile şi usturoiul, laptele, condimentele şi la urmă albuşul bătut spumă tare. Amesteci totul uşor. Ungi cu puţin ulei un vas de copt, pui un rând de saleuri, razi caşcaval, acoperi cu saleuri şi iar caşcaval.
Torni peste compoziţia de urzici şi dai la cuptor 35-45 de minute. Faci testul cu scobitoarea. Serveşti budinca caldă, dar este bună şi rece.
Pofta buna!
Pare o reteta interesanta, dar nu stiu cum se intampla ca se uita de unele ingrediente din lista, in cazul de fata, amidonul alimentar. Bineinteles ca o gospodina priceputa stie ca amidonul leaga compozitia, dar totusi este vorba de Restaurantdelux.