Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie
PrinteazaBudinca de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie, ciocolata.
- 500 ml lapte
- 6 gălbenuşuri
- 50 g îndulcitor
- 2 linguri făină
- 1 baton de vanilie
- ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai grijă să nu clocotească! Dai deoparte şi strecori.
Separat, mixezi gălbenuşurile cu îndulcitorul până când devin o spumă deschisă la culoare.
Incorporezi făina şi torni laptele în fir subţire, amestecând continuu, apoi pui vasul pe baie de aburi (sau direct pe flacără, dar mică) şi baţi până când se fierbe făina şi se leagă crema.
O serveşti rece, în pahare, presărată cu ciocolată amăruie rasă.
Pofta buna!