Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie

Printeaza

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie, ciocolata.

Ingrediente:Budinca_de_vanilie_cu_ciocolata_amaruie

  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 50 g îndulcitor
  • 2 linguri făină
  • 1 baton de vanilie
  • ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai grijă să nu clocotească! Dai deoparte şi strecori.

Separat, mixezi gălbenuşurile cu îndulcitorul până când devin o spumă deschisă la culoare.

Incorporezi făina şi torni laptele în fir subţire, amestecând continuu, apoi pui vasul pe baie de aburi (sau direct pe flacără, dar mică) şi baţi până când se fierbe făina şi se leagă crema.

O serveşti rece, în pahare, presărată cu ciocolată amăruie rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.