Budinca de vanilie cu fructe de padure
PrinteazaBudinca de vanilie cu fructe de padure din: smantana, zahar, lapte, zahar vanilat, gelatina, apa, fructe de padure, sirop de fructe de padure.
- 1 1/2 kg smântână
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 cana lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic foi de gelatină
- 1/2 cană apă rece
- fructe de pădure, pentru decor
- sirop de fructe de pădure, pentru decor
Mod de preparare:
Diluezi gelatina în apă rece şi o laşi deoparte. Adaugi smântână peste zahăr, amestecând continuu. Treptat, încorporezi şi zahărul vanilat. Pui compoziţia pe foc mic. Când atinge punctul de fierbere, opreşti focul.
Strecori gelatina şi tomi laptele peste ea. Incălzeşti amestecul, apoi îl combini cu crema de smântână. Amesteci cu grijă totul, după care tomi compoziţia în forme şi le dai la frigider o jumătate de zi sau peste noapte ca să se lege.
Serveşti decorată cu sirop şi fructe de pădure.
Pofta buna!