Budincă de vanilie cu portocale
PrinteazaBudincă de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare.
- 4 portocale
- 3 linguri zahar pudra
- 375 ml vin alb
- 1 baton de vanilie
- 4 oua
- 100 g zahar
- 500 ml lapte
- 3 linguri rom
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi 1 portocală cu apă fierbinte, apoi radeţi-i coaja. Curăţaţi-le şi pe celelalte 3, apoi tăiaţi-le rondele. Colectaţi surplusul de suc. Intr-un vas, caramelizaţi zahărul pudră. Adăugaţi sucul de portocală, vinul, vanilia curăţată de pe beţişor şi scorţişoara, apoi fierbeţi totul cea 5 minute. Bateţi ouăle bine.
Adăugaţi zahărul şi coaja de portocală. încorporaţi laptele, romul şi sarea. Turnaţi acest amestec în forme de 150 ml unse cu grăsime, aşezaţi-le la baie de aburi la 160°C şi lăsaţi-le cea 1 oră, până se umflă budincile. La final, serviţi-le cu sosul de portocală.
Budincă de vanilie cu portocale
Poftă bună!