Budinca de vara cu fructe de padure
PrinteazaBudinca de vara cu fructe de padure din: fructe de padure, apa, zahar, felii de paine.
- 600 g fructe pregătite (coacăze negre, afine, agrişe, dude, căpşuni, zmeură, coacăze roşii, rubarbă)
- 75 ml apă
- 90 g zahăr
- 6 până la 8 felii de pâine mari, fără coajă
Mod de preparare:
Fierbeţi fructele la foc mic cu apa şi zahărul, până se înmoaie, fără să se zdrobească însă. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.
Rotunjiţi o felie de pâine pe care o potriviţi pe fundul unui bol ceramic de 900 ml, apoi tapetaţi şi marginile vasului, suprapunând puţin feliile de pâine.
Turnaţi amestecul de fructe cu grijă în bol şi puneţi 3 linguri deoparte. Scuturaţi bolul uşor, pentru ca amestecul de fructe să se repartizeze uniform. Tăiaţi pâinea rămasă pentru a forma un capac, care se aşazâ peste fructe.
Acoperiţi bolul cu folie, iar deasupra puneţi o farfurie, care poate fi uşor împinsă în interiorul bolului. Peste farfurie aşezaţi o greutate. Budinca se lasă la răcit, apoi se dă peste noapte la frigider.
Cu ajutorul unui cuţit desprindeţi marginile budincii de pereţii bolului, apoi răsturnaţi.
Se serveşte, după dorinţă, cu smântână dulce.
Pofta buna!