Budinca de varza acra
PrinteazaO reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de porc, smantana, cascaval si rozmarin.
Ingrediente:
- 1 varză acră
- 3-4 cepe
- 3 linguri pastă de tomate
- 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată
- 100 g smântână
- 50 g caşcaval
- 1 linguriţă rozmarin
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, speli varza şi le tai mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi varza bine scursă şi le laşi să se călească împreună. După ce varză s-a înmuiat o răstorni într-un vas care merge la cuptor.
Intinzi pasta de tomate, apoi aşezi afumătura tăiată felii subţiri. Amesteci smântână cu rozmarinul, o torni peste feliile de carne, presari caşcavalul ras şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!