Budinca de varza cu branza la cuptor
PrinteazaBudinca de varza cu branza la cuptor din: varza, telemea, oua, smantana, verdeata, sare, piper, ulei, faina.
- 1 varză albă mijlocie
- 300 g telemea
- 5 ouă
- 250 g smântână
- 1 legătură verdeaţă
- piper
- sare
- 100 ml ulei
- 3-4 linguri făină
- câte 1 lingură unt şi pesmet pentru vas
Mod de preparare:
Speli varza, o cureţi de frunzele exterioare veştede şi o tai în jumătate. O opăreşti cu apă uşor sărată, o scurgi şi o tai în felii subţiri, cu tot cu cotor.
După ce feliile s-au scurs bine pe un şervet de bucătărie curat, le treci prin făină şi le prăjeşti puţin în uleiul încins.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet, aşezi felii de varză una lângă alta, în strat. Razi brânză peste ele, presari piper şi verdeaţă fin tocată. Repeţi operaţia până se termină ingredientele.
Torni deasupra ouăle bătute cu smântână şi verdeaţa rămasă. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute.
Budinca de varza cu branza la cuptor
Pofta buna!