Budinca de varza cu branza
PrinteazaBudinca de varza cu branza din: varza alba, unt, smantana, lapte, oua, telemea de oaie sau de capra, sare, franzela, suc de rosii.
- 1 varză albă
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu smântână
- 1 pahar cu lapte
- 2 ouă
- 250 g telemea de oaie sau de capră
- sare
- 2 felii de franzelă
- 1 pahar cu suc de roşii
Mod de preparare:
Spălaţi varza întreagă, apoi scoateţi frunzele mari exterioare, pe care le spălaţi şi le lăsiaţi să se scurgă. împărţiţi miezul de varză în sferturi apoi tocaţi. Strângeţi tocătura într-un vas mare şi amestecaţi peste ea: miezul de pâine înmuiat în lapte şi fărâmiţat, brânza dată pe râzătoare, ouăle bătute spumă, smântână şi laptele rămas.
Săraţi după dorinţă şi frământaţi amestecul cu mâna.
Ungeţi o formă sau o tavă de friptură cu pereţi înalţi cu o lingură de unt. întindeţţi câteva foi de varză pe fundul formei, aşezaţi deasupra umplutura de brânză, puneţi peste umplutură alte foi de varză. Stropiţi cu untul rămas pe care l-aţi înmuiat pe foc. Turnaţi deasupra suc de roşii.
Puneţi tava în cuptorul fierbinte şi lăsaţi să se coacă budinca la foc potrivit 1/2 oră.
Când este gata, tăiaţi felii mari şi serviţi lângă pâine de casă.
Pofta buna!