Budinca de varza cu carnati
PrinteazaBudinca de varza cu carnati din: carne de miel, ceapa, ulei, oua, sare, piper, varza, carnati, smantana.
• 300 g carne de miel sau de porc
• 1 ceapă
• 2-3 linguri ulei
• 1 ou
• sare
• piper negru măcinat
• 1 varză dulce de dimensiune mijlocie
• 2-3 cartofi
• 200 g cârnaţi afumaţi de porc
• 2 linguri untură
• 3 ouă
• 2-3 linguri smântână
Mod de preparare:
Opăreşti carnea, o scurgi şi o dai prin maşina de tocat. Căleşti în ulei ceapa curăţată şi tocată. După ce se înmoaie, adaugi carnea tocată şi le căleşti împreună câteva minute.
După ce se răcesc, le amesteci împreună cu oul bătut, sare şi piper după gust. Speli cartofii, îi decojeşti şi îi tai în sferturi. îi fierbi 15-20 de minute, în apă uşor sărată.
Ii zdrobeşti şi îi amesteci cu puţină zeamă în care au fiert şi cu sare după gust, obţinând astfel un piure.
Tai cârnaţii în rondele fine şi îi rumeneşti puţin în untura încinsă. Căleşti în ulei sau untură varza tăiată fideluţă, până se înmoaie. O sărezi şi condimentezi după gust.
Intr-o formă termorezistentă unsă cu untură, aşezi în straturi varză călită, carne tocată, piure de cartofi, cârnaţi şi din nou varză călită.
Deasupra torni ouăle bătute cu smântână şi coci preparatul 30-40 de minute la foc mediu, până se rumeneşte frumos.
Il porţionezi după ce s-a mai răcit în vas.
Pofta buna!