Budinca de varza cu ciuperci
PrinteazaBudinca de varza cu ciuperci din: varza, ulei, oua, ciuperci, pesmet, sos de rosii, sare, piper.
- 1 varză mare
- 150 ml untdelemn
- 4 ouă crude
- 2 ouă fierte
- 200 g ciuperci
- 30 g pesmet
- piper
- sare
- 6 linguri sos de roşii
Mod de preparare:
Varza se spală bine şi se opăreşte, 10 minute, în apă cu sare. Se scurge, se toacă mărunt şi se căleşte în untdelemn.
Se adaugă gălbenuşurile, ciupercile tăiate felii, ouăle fierte bine şi sfărâmate, albuşurile bătute spumă şi puţin piper. Se tapetează o formă cu untdelemn şi pesmet şi, în ea, se toarnă compoziţia.
Se fierbe la bain-marie. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu sos de roşii.
Pofta buna!