Budinca de varza noua cu ciuperci
PrinteazaBudinca de varza noua cu ciuperci
- 1 varză nouă (cam de 1 kg)
- 100 g unt
- 6 ouă
- 1 cutie ciuperci
- sare
- piper
- mărar
- ceapă verde
Mod de preparare:
Varza o tai în patru şi o fierbi în apă cu sare. După ce s-a răcit, o tai fideluţă, adaugi 3 gălbenuşuri, untul topit, apoi 3 albuşuri bătute spumă cu sare şi piper după gust.
Le pui într-un vas termorezistent şi le dai la cuptor pentru 1 oră, la foc domol. Ciupercile le căleşti cu puţin unt şi cu ceapă tăiată mărunt, apoi adaugi şi mărarul. Compoziţia o torni peste varză.
O mai dai la cuptor pentru 10 minute. în acest timp fierbi cele 3 ouă rămase. Ornezi budinca de varză cu felii de ouă răscoapte.
Pofta buna!