Budinca delicioasa cu macaroane si miere
PrinteazaBudinca delicioasa cu macaroane si miere
- 1 pachet macaroane – 500 g
- 700 g – 1 kg brânză de vaci
- 7 ouă
- zahăr vanilat
- esenţă de rom
- 5-6 mere
- 1 punguţă cu stafide
- nuci
- 1 cutie smântână
- esenţă de migdale, de portocale şi de lămâie
Mod de preparare:
Intr-o oală fierbi macaroanele în apă cu sare, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi la scurs. Ungi o tavă cu ulei şi o tapetezi cu făină.
Brânza o amesteci cu 5 ouă, cu esenţa de rom, de lămâie, de portocale, zahărul şi zahărul vanilat, după gust. Pui un strat de macaroane (1/2 din cantitate), apoi brânza.
Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le aşezi peste brânză. Peste mere pui câteva nuci, stropeşti cu puţină esenţă de migdale. Pui celălalt strat de macaroane, apoi baţi 2 ouă cu o cutie de smântână (200 g), cu zahărul şi esenţele (rom, portocale, lămâie) şi torni peste macaroane.
Dai la cuptor pentru 1 oră sau mai mult, până când budinca devine aurie. O serveşti rece.
Pofta buna!