Budincă delicioasă de dovleac
PrinteazaBudinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati, branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt, nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente
- 1 dovleac mic (circa 800 g)
- 4 cartofi
- 200 g cârnaţi proaspeţi
- 100 g brânză Camembert
- 150 g brânză Cheddar
- 100 g brânză Emmentaler
- 5 linguri parmezan ras
- 1 ou
- 30 jumătăţi de miez de nucă
- 100 g unt
- 2 linguri nuci caju
- 1 pahar lapte
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune cartofii întregi, cu coajă, la fiert în apă clocotită cu 1 linguriţă de sare. Lasă-i să se răcească, curăţă-i, pune-i într-un castron şi pasează-i.
Adaugă sare, piper, după gust, untul tăiat bucăţele (opreşte o bucată cât o nucă pentru sosul de brânză) şi 1/2 pahar cu lapte fierbinte. Taie dovleacul felii de 2 cm, curăţă-le de coajă şi coace-le 10 minute.
Prăjeşte umplutura cârnaţilor într-o cră- ticioară neaderentă. Toacă miezurile de nucă împreună cu nucile caju curăţate şi prăjite.
Pune peste piure jumătate din parmezanul ras, oul bătut, nucile tocate, carnea prăjită şi amestecă bine. Unge cu unt o tavă din ceramică termorezistentă şi întinde în ea un strat din această compoziţie.
Aşază deasupra feliile cele mai groase de dovleac; presară brânza Cheddar tăiată cuburi şi parmezanul rămas, apoi acoperă cu restul de piure. Taie cuburi dovleacul rămas şi presară-le peste piure.
Toarnă într-un castron de sticlă laptele rămas, adaugă unt cât o nucă, brânza Camembert, Emmentaler şi un vârf de cuţit de nucşoară rasă şi încălzeşte până când se topesc. Pune tava cu budinca în cuptor reglat la funcţia gril, la 850 W, şi las-o 15-18 minute.
Scoate-o din cuptor şi toarnă deasupra sosul din brânzeturile topite, apoi dă preparatul din nou la cuptor 10 minute, să se gratineze. Serveşte budinca fierbinte.
Budincă delicioasă de dovleac
Pofta buna!