Budinca dietetica cu carne, orez si ciuperci
PrinteazaBudinca dietetica cu carne, orez si ciuperci din: carne de vită sau pasăre, morcovi, păstârnac, ţelină, orez, oua, patrunjel, marar, ciuperci, unt, ulei, sare, pesmet.
Ingrediente:
- 750 g carne de vită sau pasăre
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 pahar de orez (cca 200 g )
- 4 albuşuri
- 2 legături pătrunjel
- 2 legături mărar
- 200 g ciuperci
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- sare, pesmet
Mod de preparare:
Fierbi carnea cu zarzavatul şi, după fierbere, dai totul prin maşina de tocat, împreună cu 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar şi 2 linguri de ulei.
Amesteci pu 2 albuşuri bătute spumă şi dai compoziţia deoparte. Separat, fierbi ciupercile tăiate felii subţiri. Fierbi orezul în supa în care a fiert carnea sau în zeama de la ciuperci.
Rece, îl amesteci cu feliile de ciuperci, o legătură de pătrunjel şi una de mărar tăiate mărunt şi cu 2 albuşuri bătute spumă.
Sărezi compoziţiile, lei o formă rezistentă la foc, o ungi cu unt şi presari pesmet. Aşezi în tavă un rând de orez, după care pui toată compoziţia de carne.
Acoperi cu orezul rămas, ungi compoziţia cu untul rămas şi presari puţin pesmet în ploaie. Dai vasul la cuptor, la foc mediu, pentru circa 30-35 de minute.
Serveşti budinca fie cu unt topit, fie cu sos de roşii, fcicut în casă.
Dacă nu ai, iei o cutie de roşii în bulion, o mixezi cu blenderul sau treci roşiile prin sită, pui sare, puţin pătrunjel tocat sau mentă şi aduci sosul la masă într-un bol, alături de budincă.
Budinca dietetica cu carne, orez si ciuperci
Pofta buna!