Budinca din branza cu nuci
PrinteazaBudinca din branza cu nuci din: brânză de vaci, coaja rasă de lămâie, oua, zahăr, stafide, fulgi de ciocolată, nuci, zahăr vanilat.
- 1 kg brânză de vaci
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 6-8 gălbenuşuri
- 300 g zahăr
- 100 g stafide
- fulgi de ciocolată
- nuci tocate fin
- 1 plic de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Intr-un vas mare, zdrobeşti brânza de vaci foarte bine şi o amesteci cu gălbenuşurile, cu zahărul, stafidele şi coaja de lămâie, până ce devine compoziţia ca o cremă.
Torni compoziţia într-o formă de tort sau pe o farfurie rotundă, îi dai o formă de tort şi o tapetezi cu pesmet, amestecat cu nucă, zahăr vanilat şi fulgi de ciocolată.
Dai budinca la frigider timp de 2 ore, până se întăreşte şi apoi se poate consuma.
Poţi pune în compoziţie şi fructe zaharisite, tocate mărunt.
Pofta buna!