Budinca din carne de vita

Printeaza

Budinca din carne de vita din: paste, carne, oua, ardei, unt, pesmet, boia, sare, piper, paturnjel, ulei, smantana, iaurt.

Ingrediente:Budinca din carne de vita

  • 500 g paste spiralate
  • 800 g carne de vită
  • 4 ouă
  • doi ardei capia
  • 80 g unt
  • 70 g pesmet
  • o linguriţă de boia dulce
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • smântână
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se condimentează cu sare şi piper, se pune într-un castron şi se introduce la rece pentru zece minute. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă carnea de vită şi se prăjeşte. Se scoate cu o paletă cu găuri şi se pune într-un castron să se răcească.

Ardeii capia se spală, se curăţă şi se taie în fâşii subţiri. Pas­tele se fierb în apă cu un praf de sare şi o lingură de ulei. Când sunt fierte se scot, se pun într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece.

Intr-un vas mai mare se pun pastele scurse de apă, carnea de vită şi fâşiile de ardei. Se adaugă ouăle, boiaua dulce, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul după gust.

Se unge cu unt o tavă, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia în ea. Se intro­duce tava în cuptorul încins şi se ţine timp de 30-45 de minute. Se serveşte fierbinte, cu smântână sau iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.