Budinca din carne de vita
PrinteazaBudinca din carne de vita din: paste, carne, oua, ardei, unt, pesmet, boia, sare, piper, paturnjel, ulei, smantana, iaurt.
- 500 g paste spiralate
- 800 g carne de vită
- 4 ouă
- doi ardei capia
- 80 g unt
- 70 g pesmet
- o linguriţă de boia dulce
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui
- smântână
- iaurt
Mod de preparare:
Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se condimentează cu sare şi piper, se pune într-un castron şi se introduce la rece pentru zece minute. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă carnea de vită şi se prăjeşte. Se scoate cu o paletă cu găuri şi se pune într-un castron să se răcească.
Ardeii capia se spală, se curăţă şi se taie în fâşii subţiri. Pastele se fierb în apă cu un praf de sare şi o lingură de ulei. Când sunt fierte se scot, se pun într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece.
Intr-un vas mai mare se pun pastele scurse de apă, carnea de vită şi fâşiile de ardei. Se adaugă ouăle, boiaua dulce, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul după gust.
Se unge cu unt o tavă, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia în ea. Se introduce tava în cuptorul încins şi se ţine timp de 30-45 de minute. Se serveşte fierbinte, cu smântână sau iaurt.
Poftă bună!