Budincă din cartofi si carne tocata – foarte usor de preparat

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel, ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte.

 

Ingrediente:Budincă din cartofi si carne tocata

  • 1 praz câteva frunze de salvie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 3 roşii ulei de măsline
  • 500 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 400 g cartofi
  • 200 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se spală şi se toacă prazul, iar salvia şi usturoiul se taie feliuţe subţiri. Se taie felii dovleceii şi roşiile.

Se călesc prazul, usturoiul şi salvia în ulei fierbinte. Se adaugă carnea tocată şi se lasă să se rumenească.

Se asezonează cu sare şi piper, se adaugă vinul alb şi se lasă la fiert înăbuşit timp de 30 de minute.

Compoziţia obisnuita se dă deoparte, după ce a scăzut.

Se fierb cartofii curăţaţi de coajă în apă sărată, apoi se scurg de apă, se adaugă laptele şi se zdrobesc.

Se unge cu unt o tigaie. Se întinde jumătate din car­tofii zdrobiţi pe fundul tigăii, apoi se pune un strat din umplutura preparată din carne tocată, apoi feliuţe de dovlecei şi roşii.

Se acoperă cu restul de cartofi zdro­biţi şi se stropeşte cu puţin ulei.

Se lasă la cuptor 30 de minute, la 180°C.

 

Budincă din cartofi si carne tocata

Budincă din cartofi si carne tocata

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Budincă din cartofi si carne tocată

Budinca de cartofi cu carne de curcan

Budinca de cartofi cu carne de curcan din: cartofi, carne de curcan, ulei, busuioc, sare, piper, usturoi, iaurt, lamaie, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 kg carne curcan dezosată ulei busuioc sare piper Pentru sos: 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 400 g iaurt cremos 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel […]

Budinca de cartofi cu carne de porc

Budinca de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, branza, oua, smantana, unt, pesmet, usturoi, ulei, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne de porc 300 g branza telemea 2 oua 260 g smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet 3-4 catei de usturoi ulei rozmarin sare Mod […]

Budinca de crab cu cheddar

Budinca de carne cu cartofi

Budinca de carne cu cartofi  Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 felie de pîine 2 linguri unt (sau untură) 1 lingură făină 1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă) 300 g cartofi sare piper verdeaţă 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Se dă prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa şi miezul […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.