Budincă din cartofi si carne tocată
PrinteazaO reteta de budinca din cartofi si carne tocata din: praz, salvie, usturoi, dovlecel, ulei, rosii , carne tocata, sare, piper, vin alb, cartofi si lapte.
- 1 praz
- cateva frunze de salvie
- 2 catei de usturoi
- 1 dovlecel
- 3 rosii
- ulei de masline
- 500 g carne tocata
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
- 400 g cartofi
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Se spală şi se toacă prazul, iar salvia şi usturoiul se taie feliuţe subţiri. Se taie felii dovleceii şi roşiile. Se călesc prazul, usturoiul şi salvia în ulei fierbinte. Se adaugă carnea tocată şi se lasă să se rumenească.
Se asezonează cu sare şi piper, se adaugă vinul alb şi se lasă la fiert înăbuşit timp de 30 de minute.
Compoziţia obşinută se dă deoparte, după ce a scăzut. Se fierb cartofii curăţaţi de coajă în apă sărată, apoi se scurg de apă, se adaugă laptele şi se zdrobesc.
Se unge cu unt o tigaie. Se întinde jumătate din cartofii zdrobiţi pe fundul tigăii, apoi se pune un strat din umplutura preparată din carne tocată, apoi feliuţe de dovlecei şi roşii.
Se acoperă cu restul de cartofi zdrobiţi şi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă la cuptor 30 de minute, la 180°C.
Budincă din cartofi si carne tocată
Pofta buna!