Budinca din cornuri cu stafide
PrinteazaO reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere, portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt.
- 75 g stafide galbene sultanine
- 3 linguri coniac
- 4 cornuri albe mari sau 2 baghete frantuzesti
- 2 mere
- 1 portocale
- 50 g nuci zdrobite
- 3 oua
- 100 g zahar
- 300 ml lapte
- 150 ml smantana
- 120 ml sirop gros din compot
- 150 g unt
Mod de preparare:
Puneţi stafidele în coniac să se înmoaie. Fierbeţi-le 2 minute şi apoi lăsaţi-le deoparte. Tăiaţi cornurile sau bagheta în felii cu grosimea de 1cm. Ungeţi feliile cu unt în strat mai gros şi puneţi-le în tava unsă, una lângă alta, în picioare. Turnaţi deasupra coniacul şi stafidele.
Presăraţi nucile zdrobite , merele rase şi cubuleţe de portocală, cu coajă cu tot, peste feliile de cornuri. Bateţi ouăle cu laptele şi cu siropul din compot.
Turnaţi amestecul peste felii, uniform, în tot vasul. Puteţi amesteca ingredientele şi apoi lăsaţi-le în repaus 30 de minute până când cornurile absorb bine laptele.
Presăraţi cu zahăr şi puneţi tava, acoperită cu folie, la cuptorul încălzit dinainte, pentru cel puţin 30 de minute. După acest timp, scoateţi folia şi rumeniţi budinca, aproximativ 20 de minute.
Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o 15 minute să se răcească, apoi puteţi scoate budinca din tavă. Budinca se serveşte stropită cu sirop de fructe şi, eventual, cu frişcă.
Budinca din cornuri cu stafide
Pofta buna!