Budinca din faina de orez

Printeaza

Budinca din faina de orez din: faina de orez, zahar, oua, stafide, portocala confiata, zahar vanilinat, lapte, unt, sare.

Ingrediente:Budinca din faina de orez

  • 100 g făină de orez
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă
  • 30 g stafide coajă de portocală confiată
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 500 ml lapte
  • 30 g unt
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Stafidele se pun la înmuiat în apă clocotită.

Intr-un vas se amestecă făina cu zahărul tos, zahărul vanilinat, un praf de sare şi laptele, apoi se dă vasul pe foc. Se amestecă până se îngroaşă, apoi se ia vasul de pe foc.

Se adaugă untul, se mixează energic, apoi ouăle pe rând, stafidele scurse şi coaja de portocală tăiată cubuleţe.

Se răstoarnă compoziţia într-o formă rotundă de silicon sau o formă de tort cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă prăjitura la cuptor cca 30 min., până se rumeneşte.

După ce budinca s-a răcit, se răstoarnă pe un platou şi se lasă la frigider 1 oră înainte de servire, pentru că este fragedă şi se poate rupe.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.