Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]
Budinca din franzela
PrinteazaBudinca din franzela din: franzela, branza de vaci, oua, unt, lapte dulce, zahar si zahar vanilat.
- 1 franzela
- 500 g branza de vaci
- 6 oua
- 25 g unt moale
- 500 ml lapte dulce
- 200 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase. Torni peste ele, „în fir subţire”, bătând continuu, laptele amestecat cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat. Jumătate de franzelă o tai felii mai groase.
Cealaltă jumătate o tai în bucăţi. Feliile mari le înmoi în amestecul de lapte, apoi le pui într-un vas termorezistent uns cu unt.
Amesteci brânza cu 100 g de zahăr şi cu cele două ouă rămase. Torni crema peste feliile de pâine.
Peste cremă aşezi bucăţile de pâine rămase. Torni amestecul de lapte în vas. Laşi câteva minute şi introduci la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Porţionezi budinca în tavă şi o serveşti caldă sau rece, presărată cu scorţişoară.
Budinca din franzela
Pofta buna!
poate iti place si:
Budincă de Hrișcă Delicioasă din: hrisca, lapte, zahar, extract de vanilie, sare, scortisoara. Este o rețetă sănătoasă și satisfăcătoare, perfectă pentru micul dejun sau desert. Hrișca este un aliment bogat în proteine, fibre și nutrienți, iar această budincă îi pune în valoare gustul delicios. Puteți adapta nivelul de îndulcire după preferință și chiar adăuga fructe […]
Pofta buna!