Budinca din paine cu prune si fulgi de migdale

Printeaza

Budinca din paine cu prune si fulgi de migdale din: pane, prune, smantana, oua, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, fulgi de migdale, zahar pudra.

Ingrediente:Budinca din paine cu prune si fulgi de migdale

  • 10 felii pâine
  • 10 prune
  • 300 g smântână
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 50 g unt
  • 50 g fulgi de migdale, opţional
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le aşezi cu scobitura în sus într-o tavă tapetată. Pui în fiecare jumătate câte o linguriţă de zahăr şi dai tava la cuptor 15-20 de minute, până când prunele încep să-şi lase sucul

Scoţi tava din cuptor. Ungi fiecare felie de pâine cu unt.

Baţi ouăle cu zahărul rămas până când acesta din urmă se dizolvă. Amesteci laptele cu smântână şi esenţa de vanilie. încorporezi treptat ouăle bătute şi omogenizezi.

Pui un strat de felii de pâine într-o tavă tapetată şi torni jumătate din cantitatea de cremă de vanilie, aşezi prunele, iar deasupra pui feliile de pâine rămase.

Torni restul de cremă şi dai tava la cuptor până când se rumeneşte budinca.

O laşi la răcorit, presari zahăr pudră şi, dacă vrei, fulgi de migdale prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.