Budincă de dovleac cu scorţişoară
PrinteazaBudinca de dovleac cu scortisoara din: miez de dovleac, apa, zahar pudra, oua, unt
Ingrediente:
- 250 g miez de dovleac
- 250 ml apă
- 150 g zahăr pudră
- 12 ouă
- 50 g unt
- un vârf de cuţit scortisoara pisata
- sare
- frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Budincă de dovleac cu scorţişoară: Fierbeţi sau coaceţi dovleacul şi faceţi din el un piure. Adăugaţi laptele, zahărul pudră, ouăle bătute, untul, sarea şi scorţişoara.
Amestecaţi bine compoziţia şi apoi puneţi-o la copt într-un vas ter-morezistent, uns cu unt.
Coaceti budinca 40 – 45 de minute şi apoi lăsaţi-o la răcit. Ornaţi cu frişcă înainte de servire.
Pofta buna!