Budinca cu dovlecei si branza

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaca, telemea de oaie, oua, ardei gras, faina, unt, pesmet, sare .

Ingrediente:Budinca_cu_dovlecei_si_branza

  • 5 dovlecei
  • 200 g brânză de vacă
  • 100 g telemea de oaie
  • 3 ouă
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri cu făină
  • 1 lingură cu unt
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleceii şi opăreşte-I în apă cu un praf de sare. Lasă-i să se scurgă şi taie-i cubuleţe.

Separat, zdrobeşte brânzeturile cu furculiţa sau tai-o cubuleţe. Adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, dovleceii şi gălbenuşurile bătute bine cu un praf de sare şi făina, încorporează uşor albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.

Compo­ziţia astfel obţinută toarn-o într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.

Budinca cu dovlecei si branza

Budinca_cu_dovlecei_si_branza

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie una nu-mi place budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.