Budincă de dovlecei cu feta si praz

Printeaza

Budincă de dovlecei cu feta si praz din: făină, ulei de masline, apa rece, sare, dolvecei, smantana, branza feta, praz, oua, sare, piper.

Budinca_de_dovlecei_cu_feta_si_praz

Ingredinete pentru aluat:

  •  200 g făină
  •  150 ml ulei de măsline
  •  100 ml apă foarte rece
  •  1 linguriţă de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  4 dovlecei
  •  100 ml smântână
  •  200 g brânză feta
  •  Vi fir de praz (sau 1 ceapă)
  •  3 linguri de ulei de măsline
  •  2 ouă
  • 3 gălbenuşuri
  •  sare, piper

Mod de preparare:

Amestecă făina cu sarea. Adaugă uleiul şi apa. Frământă până când obţii un aluat de tartă.

Intinde-l într-o tavă termorezistentă şi dă-l la rece cât prepari umplutura. Spală trei dovlecei şi toacă-i cuburi mici.

Taie rondele dovlecelul rămas.

Căleşte prazul tocat mărunt, adau­gă cubuleţele de dovlecel şi sotea- ză 5-7 minute. într-un bol, bate ouăle întregi, gălbenuşurile şi smântână. Pune sare şi piper.

Aşa­ză dovleceii în tava căptuşită cu aluat, acoperă-i cu feta sfărâmată şi toarnă amestecul de smântână.

Aşază rondele de dovlecel deasupra. Coace la cuptorul preîncălzit 45 de minute şi lasă zece minute să se răcească înainte de a porţiona.

 

Budincă de dovlecei cu feta si praz

Budinca_de_dovlecei_cu_feta_si_praz

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de dovlecei cu ricotta

Budinca de dovlecei cu ricotta din: dovlecei, oua, rosii, ricotta, smantana, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei 200 g ricotta 3 ouă 2 roşii prunişoare 200 ml smântână sare pătrunjel   Mod de preparare: Spală bine dovleceii. Taie-i rondele grosuţe. Separat, amestecă ricotta cu ouăle, adaugă smântână şi potriveşte de sare. Tapetează o tavă cu hârtie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.