Budinca de dovlecei cu ricotta din: dovlecei, oua, rosii, ricotta, smantana, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei 200 g ricotta 3 ouă 2 roşii prunişoare 200 ml smântână sare pătrunjel Mod de preparare: Spală bine dovleceii. Taie-i rondele grosuţe. Separat, amestecă ricotta cu ouăle, adaugă smântână şi potriveşte de sare. Tapetează o tavă cu hârtie […]
Budincă de dovlecei cu feta si praz
PrinteazaBudincă de dovlecei cu feta si praz din: făină, ulei de masline, apa rece, sare, dolvecei, smantana, branza feta, praz, oua, sare, piper.
Ingredinete pentru aluat:
- 200 g făină
- 150 ml ulei de măsline
- 100 ml apă foarte rece
- 1 linguriţă de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 dovlecei
- 100 ml smântână
- 200 g brânză feta
- Vi fir de praz (sau 1 ceapă)
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 ouă
- 3 gălbenuşuri
- sare, piper
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sarea. Adaugă uleiul şi apa. Frământă până când obţii un aluat de tartă.
Intinde-l într-o tavă termorezistentă şi dă-l la rece cât prepari umplutura. Spală trei dovlecei şi toacă-i cuburi mici.
Taie rondele dovlecelul rămas.
Căleşte prazul tocat mărunt, adaugă cubuleţele de dovlecel şi sotea- ză 5-7 minute. într-un bol, bate ouăle întregi, gălbenuşurile şi smântână. Pune sare şi piper.
Aşază dovleceii în tava căptuşită cu aluat, acoperă-i cu feta sfărâmată şi toarnă amestecul de smântână.
Aşază rondele de dovlecel deasupra. Coace la cuptorul preîncălzit 45 de minute şi lasă zece minute să se răcească înainte de a porţiona.
Budincă de dovlecei cu feta si praz
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de dovlecei cu ricotta
Pofta buna!