Budinca de dovlecei pane
PrinteazaBudinca de dovlecei pane din: dovlecei tineri, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, patrunjel.
Ingrediente:
- 3-4 dovlecei tineri
- 4 ouă
- 2-3 linguri făină
- ulei pentru prăjit
- 300 g caşcaval sau brânză rasă
- 250 ml smântână
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii de cca o jumătate de cm, îi presari cu sare şi îi laşi la scurs, îndepărtezi lichidul lăsat şi tamponezi feliile de dovlecel cu un şervet.
Dai bucăţile de dovlecel prin făină şi ou şi le prăjeşti în ulei încins. într-un vas de iena uns, aşezi un strat de dovlecei, apoi presari caşcaval ras, alt strat de dovlecel, caşcaval ras, smântână şi tot aşa până se termină.
Deasupra dovleceilor torni cele două ouă rămase, bătute. Dai la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până ce preparatul se rumeneşte deasupra.
Budinca de dovlecei pane
Pofta buna!