Budinca de dovlecei cu sunca
PrinteazaBudinca de dovlecei cu sunca din: dovlecei, ceapa, faina, usturoi, sunca, cascaval, oua, pesmet, marar, sare, piper.
- 500 g dovlecei
- 1 ceapă
- 120 g făină
- 2 căţei usturoi
- 100 g şuncă
- 100 g caşcaval ras
- 4 ouă bătute
- 4 linguri pesmet
- 1 legătură mărar
- 50 g smântână
- sare
- cimbru
- piper
Mod de preparare:
Dai prin râzătoare dovleceii curăţaţi de coajă şi cotor şi îi storci de zeamă. Adaugi caşcavalul, ceapa şi mărarul tocate, usturoiul zdrobit, şunca tăiată, ouăle şi amesteci.
Incorporezi pesmetul, smântână şi făina şi condimentezi după gust. Trebuie să obţii o consistenţă uşor groasă. Dacă e moale, poţi să mai adaugi făină.
Pui compoziţia într-un vas tapetat şi dai la cuptorul încins 40 de minute.
Pofta buna!