Glazura cu miere si suc de portocale din: nuci caju, suc de portocale, miere, esenţă de vanilie, ulei de nucă de cocos, sare. Ingrediente: 2 ceşti de nuci caju, înmuiate în apă 1/2 ceaşcă de suc de portocale 1/4 ceaşcă de miere 2 linguriţe de esenţă de vanilie 3 linguri de ulei de nucă de cocos, lichid 1/2 linguriţă de sare Mod de preparare: Folosind […]
Budinca cu dovlecei – usor de preparat
PrinteazaBudinca cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, ceapa, supa, sare, piper, ulei, unt, pesmet, nuci, faina.
- 4 dovlecei
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 100 ml supă de legume
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 100 g unt
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri nuci
- 2 lingură făină
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, se taie în jumătate pe lung şi se pun la fiert până se înmoaie. Se scot şi se lasă la scurs.
Se călesc cepele tocate în ulei împreună cu morcovii raşi.
Se asezonează cu sare şi piper după gust, iar după 5 minute se toarnă supa şi se lasă la fiert 15 minute.
Se combină dovleceii tăiaţi, ceapa şi morcovii. Se adaugă sare şi piper după gust şi se pune într-un vas.
Separat, se amestecă untul cu nucile mărunţite, făina şi pesmetul şi apoi se presară peste amestecul de dovlecei.
Se dă budinca la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu caise, banane si nuci
Briose cu caise, banane si nuci din: unt topit, miere, oua, banane, praf de copt, sare, faina, nuca, caise proaspete sau din compot. Ingrediente: 3 linguri unt topit 1/4 cană miere 2 ouă 2 banane pasate 3/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 3 căni făină 1/4 cană nuca pisate 1/4 cană caise proaspete sau din […]
Pofta buna!