Budinca de dovlecei

Printeaza

O reteta de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, smantana, parmezan, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Budinca de dovlecei

  • 3 dovlecei subtiri
  • 5 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 3 linguri cu parmezan
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spala dovleceii in coaja si sterge-i cu un prosop de hartie. Feliaza-l cat mai subtire si pune-i intr-o sita. Incinge uleiu intr-o tigaie si rumeneste feliile de dovlecel, amestecand din cand in cand. Nu usca sau arde dovleceii pentru ca-i vor pierde dulceata!

Sparge ouale intr-un castron si adauga smantana si branza parmezan. Potriveste de sare si piper. unge cu putin ulei o tava micuta, pune dovleceii si rastoarna sosul alba de branza si parmezan.

Da la cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, pana ce budinca se leaga si capata o culoare frumoasa, apetisanta si aramie. Serveste budinca la micul dejun, alaturi de cateva felii de paine prajita (unsa cu putin ulei de masline si presarata cu oregano uscat) si rosii cherry.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.