Budinca dulce de cartofi
PrinteazaBudinca dulce de cartofi din: cartofi, zahar, unt, smantana, oua, faina, stafide, scortisoara, sare.
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 300 g zahăr
- 60 g unt
- 150 g smântână
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 40 g stafide
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi pasezi.
Amesteci piureul cu untul, smântână, gălbenuşurile, făina, stafidele înmuiate, pui şi un praf de sare şi scorţişoara şi omogenizezi compoziţia.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, le încorporezi în amestecul de cartofi, pui totul într-o formă de savarină unsă cu unt şi coci budinca la foc potrivit 40 de minute. După ce s-a rumenit o laşi să se răcească şi o presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!