Budinca dulce de cartofi

Printeaza

Budinca dulce de cartofi

Budinca dulce de cartofi din: cartofi, zahar, unt, smantana, oua, faina, stafide, scortisoara, sare.

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 300 g zahăr
  • 60 g unt
  • 150 g smântână
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 40 g stafide
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguriţe zahăr pudră
  • sare

 

Mod de preparare:

Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi pasezi.

Amesteci piureul cu untul, smântână, găl­benuşurile, făina, stafidele înmuiate, pui şi un praf de sare şi scorţişoara şi omogenizezi compoziţia.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, le încorporezi în amestecul de cartofi, pui totul într-o formă de savarină unsă cu unt şi coci budinca la foc potrivit 40 de minute. După ce s-a rumenit o laşi să se răcească şi o presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.