Budinca engleza
PrinteazaO reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet, zahar cubic si zahar.
- 4 oua
- 140 g migdale
- o lingura fructe confiate
- 2 linguri fructe din dulceata, taiate
- 100 g biscuiti sfaramiciosi
- un paharel coniac
- un paharel rom
- 2 linguri unt
- o lingurita alcool pur
- 2 g otet pur 3%
- o lingurita margarina
- pesmete
- 4 cubulete zahar cubic
- 3/4 de pahar de zahar
Mod de preparare:
Peste portocalele confiate si fructele din dulceata se toarna coniacul si se lasa o ora. Se separa galbenusurile de albusuri, se freaza cu zahar si unt, se adauga migdalele taiate marunt, biscuitii faramitati, fructele, coniacul in care s-au macerat fructele, se amesteca bine.
Se bat albusurile de ou cu un varf de lingurita de sare si cu o picatura de otet, pana se formeaza o spuma densa, se adauga in amestecul pregatit pentru budinca, apoi se pune intr-o forma unsa cu margarina si presarata cu pesmete.
Se coace 40-50 de minute la temperatura de 220C. Budinca se lasa sa se raceasca, se pune pe un plactou, se stropeste cu rom. La servire, se pune deasupra bucatele de zahar imbibate cu alcool pur, se flambeaza.
Budinca engleza
Pofta buna!