Budinca englezeasca cu curmale
PrinteazaBudinca englezeasca cu curmale din: curmale, apa, bicarbonat, unt, faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, unt, zahar brun, smantana, fructe de sezon.
- 180 g curmale fara samburi
- 250 ml apa
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 50 g unt
- 150 g faina
- 2 oua
- 70 g zahar pudra
- o lingurita praf de copt
- un praf sare
pentru sos:
- 100 g unt
- 150 g zahar brun
- 200 ml smantana
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Curmalele se taie cât mai mărunt, se presară cu bicarbonat si se toarnă peste acestea apa fiartă. Se lasă să se umfle asa. Intre timp, untul moale se freacă cu zahărul, se adaugă ouăle, pe rând, sarea, făina şi praful de copt.
După completa omogenizare se amestecă si curmalele. Se unge cu unt o formă mare sau mai multe individuale si se toarnă amestecul. Se dă la cuptor pentru 35 de minute.
Pentru sos, se pun la fiert untul, zahărul si smântână si se lasă pe foc mic până ce amestecul se îngroaşă si se caramelizează uşor. Se serveste budinca cu acest sos si fructe proaspete, după sezon.
Budinca englezeasca cu curmale
Pofta buna!