Budinca englezeasca cu stafide si curmale
PrinteazaBudinca englezeasca cu stafide si curmale din: migdale, stafide, unt, curmale, iaurt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, coaja de lamaie, oua, faina, praf de copt, cacao, zahar, lapte, zahar vanilat, aroma de caramel.
- 100 g migdale macinate
- 100 g stafide
- 100 g unt
- 100 g curmale
- 4 linguri iaurt
- 50 g zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de la o portocala
- coaja de la o lamaie
- 3 oua
- 100 g faina
- praf de copt
- 2 linguri cacao
pentru siropul caramel:
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- un plic zahar vanilat
- 2 lingurite aroma de caramel
Mod de preparare:
Se scot samburii curmalelor si se macina impreuna cu migdalele si stafidele. Se adauga zaharul si untul si se amesteca bine. Separat, se sparg ouale si se pun unul cate unul in compozitia de fructe confiate, se adauga iaurtul, praful de copt, coaja de lamaie si de portocala, ahar vanilat, cacaua si la sfarsit, faina.
Se amesteca usor, se toarna in forma rotunde si se baga in cuptorul incins la 200C. Dupa ce s-a copt, se scot si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp, se caramelizează zahărul, se adaugă vanilia şi laptele si se lasă să fiarbă până se leagă. Se toarnă siropul peste forma de budincă şi se serveşte, după ce s-a lăsat 2-3 ore la rece.
Budinca englezeasca cu stafide si curmale
Pofta buna!