Budinca de fasole verde cu branza rasa din: fasole verde, oua, lapte, faina, ulei, unt, branza rasa, patrunjel, marar.
Ingrediente:
600 g fasole verde
4 ouă
300 ml lapte
2 linguri făină
ulei sau unt
4 linguri brânză rasă
pătrunjel verde sau mărar
Mod de preparare:
Cureţi şi speli fasolea verde, o tai în bucăţele şi o pui la fiert în apă fierbinte cu sare. După ce a fiert fasolea, o pui la scurs.
Separat, din făină, ulei şi lapte pregăteşti un sos alb astfel: într-o tigaie mai mică, antiaderentă, pui la încălzit ulei sau unt, adaugi făina şi amesteci încontinuu la foc mic.
Când începe să-şi schimbe puţin culoarea, adaugi treptat, amestecând, laptele pentru a nu se forma cocoloaşe.
Fasolea şi sosul alb răcite bine le amesteci bine şi apoi adaugi pe rând gălbenuşurile celor 4 ouă.
In final, adaugi albuşurile bătute spumă şi verdeaţa tocată mărunt.
Ungi cu unt o tavă încăpătoare din sticlă termorezistentă, pui compoziţia amestecată bine, presari brânză rasă şi laşi la cuptor 40-45 de minute.
Budinca de conopida cu carne si branza dulce din: conopida, carne tocata de pui, ulei, piper, sare, branza dulce, oua, unt, faina, lapte, orez, smantana, marar, unst, pesmet. Ingrediente: 1 kg conopidă 1 kg carne tocată de pui 50 ml ulei piper, sare 500 g brânză dulce 3 ouă 50 g unt 1 lingură […]
Budinca cu freekeh si carnati din: carne de carnati, apa, cereale feekah, seminte de in, ketchup, pudra de ceapa, paprika, seminte de fenel, pudra de usturoi, salvie, piper negru, sirop de artar, cimbru, ulei. Potrivita pntru micul dejun, satiosa si gustoasa. Freekeh este un aliment cu cereale făcut din grâu dur verde ( Triticum turgidum […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.