Budincă de fasole verde
PrinteazaO reteta de budinca de fasole verde din: fasole verde, rosii, oua, costita afumata, lapte dulce, faina, ceapa, verdeata si ulei.
- 1 kg fasole verde
- 3-4 rosii
- 6 oua
- 50 g costita afumata
- 100 ml lapte dulce
- 1 lingura de faina
- 1 ceapa
- verdeata
- ulei
Mod de preparare:
Speli bine fasolea şi o pui la fiert în apă cu sare.
Opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţe şi le tai cubuleţe.
Tai şi costiţa feliuţe şi o pui la prăjit în puţin ulei, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt.
Ungi un vas cu ulei şi aşezi un strat de fasale, unul de roşii şi altul de costiţă cu ceapă rumenită.
Continui operaţia până se termină toată cantitatea.
Amesteci gălbenuşurile cu laptele şi cu făina şi, separat, baţi albuşurile spumă.
Adaugi albuşurile în compoziţia cu gălbenuşuri, pui verdeaţa tocată, potriveşti gustul de sare şi torni totul peste fasole.
Dai budinca la cuptor 20-25 de minute, să se gratineze.
Budincă de fasole verde
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca de fasole verde