Budinca de fenicul cu mozzarella

Printeaza

Budinca de fenicul cu mozzarella din: bulbi de fenicul, unt, ulei, oua, cascaval, smantana, faina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4-5 bulbi de fenicul
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 6 oua
  • 100 g cascaval sau mozzarella
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 1-2 linguri faina
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Speli bulbii de fenicul şi îi cureţi, apoi îi tai în felii longitudinale. Incălzeşti într-o tigaie uleiul şi untul.

Rumeneşti uşor feliile de fenicul, având grijă să le întorci pe ambele părţi.

Torni 2-3 linguri cu apă, presari sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă la foc mic.

Ungi cu unt şi presari cu pesmet un vas termorezistent.

Pui feliile de fenicul şi torni deasupra ouăle bătute împreună cu făina, smântână pentru gătit şi 1/2 din cantitatea de caşcaval.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos.

 

Budinca de fenicul cu mozzarella

Budinca_de_fenicul_cu_mozzarella

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.