Budinca de fenicul cu mozzarella
PrinteazaBudinca de fenicul cu mozzarella din: bulbi de fenicul, unt, ulei, oua, cascaval, smantana, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 4-5 bulbi de fenicul
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- 6 oua
- 100 g cascaval sau mozzarella
- 150 ml smantana pentru gatit
- 1-2 linguri faina
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Speli bulbii de fenicul şi îi cureţi, apoi îi tai în felii longitudinale. Incălzeşti într-o tigaie uleiul şi untul.
Rumeneşti uşor feliile de fenicul, având grijă să le întorci pe ambele părţi.
Torni 2-3 linguri cu apă, presari sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă la foc mic.
Ungi cu unt şi presari cu pesmet un vas termorezistent.
Pui feliile de fenicul şi torni deasupra ouăle bătute împreună cu făina, smântână pentru gătit şi 1/2 din cantitatea de caşcaval.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos.
Budinca de fenicul cu mozzarella
Pofta buna!
Foarte buna budinca