Budinca frantuzeasca
PrinteazaBudinca frantuzeasca din: oua, lamaie, lapte, frisca, unt, zahar, visinata, nucsoara.
- 1 lămâie, pentru coajă
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- 250 ml lapte integral
- 75 ml frişcă lichidă
- 50 g stafide
- 100 ml vişinată
- 3 linguri zahăr brun
- unt, înmuiat la temperatura camerei
- 8 felii de pâine albă
- 50 g zahăr tos
- 1 bucata nucşoară
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.
Intr-un vas, pe foc, pune stafidele cu vinul sau vişinata, 1 lingură zahăr brun şi un cub de unt, încălzeşte treptat până când zahărul se dizolvă şi apoi lasă deoparte pentru ca fructele să se îmbibe.
Unge feliile de pâine cu unt din belşug, decupează coaja şi taie-le în două. Aşază felii într-un strat la baza unui vas de 1 litru rezistent la cuptor, presară jumătate din coaja de lămâie şi stafide şi repetă procedeul cu alt strat de felii de pâine. Stropeşte cu vinul rămas.
Bate ouăle şi gălbenuşul, adaugă laptele, frişca, zahărul şi un praf de nucşoară. Toarnă deasupra feliilor, presară zahărul brun rămas şi dă la cuptor 30-40 minute, până când se rumeneşte şi se încheagă.
Pofta buna!