Budinca cu fructe insiropata
PrinteazaBudinca cu fructe insiropata din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, miere, crema de vanilie, fructe din compot.
- 200 g unt + extra pentru uns
- 200 g zahăr
- 4 ouă mari
- 200 g făină
- 5 g praf de copt
- 160 ml miere
- cremă de vanilie, pentru a servi
- fructe din compot
Mod de preparare:
Unge cu unt şi tapetează cu foaie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm. Bate untul cu zahărul, până când compoziţia devine cremoasă şi se deschide la culoare. Adaugă ouăle pe rând. încorporează făina treptat şi praful de copt.
Toarnă mierea la baza tăvii, apoi întinde aluatul deasupra. Unge cu unt o folie de aluminiu, acoperă tava cu ea şi sigilează bine marginile. Lasă spaţiu ca să aibă loc budinca să crească. Coace-o în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 de minute.
Verifică cu un pai dacă budinca s-a copt suficient în interior. Scoate tava din cuptor, las-o să se răcorească 10 minute, apoi întoarce budinca pe un platou.
Serveşte-o cu cremă de vanilie şi fructe din compot.
Pofta buna!