Budinca cu gem si fructe rosii
PrinteazaO reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie.
- 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja
- 50 g unt, inmuiat
- 150 g gem de zmeura
- 250 g fructe rosii – dupa preferinta
- 3 oua
- 300 ml frisca lichida
- 150 ml lapte
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Unge cu unt un vas de 1,5 litri, rezistent la cuptor. Unge briose cu gem si taie feliile in triunghi. Asaza in vas si presara o parte din fructe printre randuri.
Cu mixerul electric amesteca ingredientele ramase – mai putin fructele – si toarna in vas. Lasa sa se inmoaie 2 ore. Presara fructele ramase si da la cuptor 35-40 de minute, pana cand se intareste.
Budinca cu gem si fructe rosii
Pofta buna!