Budinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale
PrinteazaBudinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale din: gris, branza de vaci, unt, zahar, lapte, oua, cirese, fulgi de migdale.
- 100 g griș
- 200 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 1 l lapte
- 3 ouă
- cireșe
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert. Când clocotește se pune grișul în ploaie și se amestecă continuu. După ce fierbe 10 minute se ia de pe foc.
Când s-a răcit se adaugă untul moale, zahărul, brânza de vaci, gălbenușurile și albușurile bătute spumă.
Se amestecă ușor și se adaugă câteva cireșe fară sâmburi. Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se coace 30 minute după care se presară pe deasupra cireșe fără sâmburi și fulgi de migdale. Se mai coace 15 minute.
Budinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale
Pofta buna!