Budinca de gris cu merisoare din: gris, lapte, oua, zahar, merisoare. Ingrediente: 125 g griş fin un litru lapte 2 ouă 80 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 5 linguri zahăr tos merişoare uscate sau stafide pentru decor Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, în momentul în care clocoteşte, se […]
Budinca de gris la cuptor
PrinteazaBudinca de gris la cuptor din: gris, lapte, zahar, margarina, oua.
- 40 g gris
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 60 g zahăr
- 20 g margarină sau unt
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert, iar când clocoteşte, torni grişul sub formă de ploaie. Laşi să fiarbă 5-10 minute, timp în care amesteci încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Laşi grişul fiert să se răcească.
Freci spumă untul moale cu zahărul, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile, apoi le adaugi încet în grişul răcit.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţie amestecând uşor.
Torni compoziţia într-o formă tapetată cu făină. Aşezi vasul într-un altul cu apă fierbinte şi le introduci impreună în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de gris cu mirodenii
Budinca de gris cu mirodenii din: oua, zahar, gris, lapte, pesmet, ulei, mirodenii. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar zahăr 150 g gris 1,5 I lapte 1 lingură pesmet 1 lingură ulei mirodenii Mod de preparare: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile. Acestea se bat cu jumătate din zahăr (de preferat cu mixerul). Când […]
Budinca de gris – un desert usor
Budinca de gris din: crema de branza, gris, zahar, zmeura, unt, oua. Ingrediente: 500 g cremă de brânză 100 g griş 100 g zahăr pudră+ 25 g pentru pudrat 200 g zmeură 4 ouă 1 cub de unt 1/2 linguriţă sare zeamă de lămâie Mod de preparare: Mixează crema de brânză cu zahărul. Separă […]
Budinca de gris cu dulceata de caise
Budinca de gris cu dulceata de caise din: gris, apa, zahar, lamaie, dulceata. Ingrediente: 100 g griş un litru apă 200 g zahăr tos zeama şi coaja rasă de la o lămâie dulceaţă de caise Mod de preparare: Apa, zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie se pun, într-o cratiţă, pe foc, să fiarbă. […]
Pofta buna!