Budinca de griş cu lamaie
PrinteazaBudinca de griş
Ingrediente:
- 150 g gris
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- coaja de la 1 lămâie
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- sare
- sirop de fructe sau dulceaţă fină
Mod de preparare:
Budinca de griş cu lamaie: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă şi sarea. Compoziţia astfel obţinută se pune într-un vas de jena, uns şi tapetat cu gris. Se dă la cuptor, la foc potrivit.
Budinca este gata când se desprinde de pe marginea vasului. Laptele, fiert în prealabil cu o lingură de zahăr, se toarnă deasupra. Se lasă să se odihnească până se absoarbe tot, apoi se răstoarnă budinca şi se unge cu dulceaţă. Poate fi servită şi cu sirop de fructe.
Poftă bună!