Budinca de gris cu portocale din: lapte, gris, zahar, stafide, oua, unt, biscuiti, coaja de portocala, vanilie, pudra de cacao, scortisoara, sare, frisca si fructe
Ingrediente:
1 l lapte dulce
250 g gris
100 g zahar
50 g stafide
3 oua
100 g unt
100 g biscuiti macinati
50 g coaja de portocala confiata
1 pastaie de vanilie
Pudra de cacao
1 lingurita pudra de scortisoara
Sare, frisca, fructe de sezon
Mod de preparare:
Budinca de gris cu portocale: pune laptele dulce la fiert intr-o oala mai mare, cu putina sare si scortisoara.
Pastaia de vanilie se taie in jumatati, se curata semintele cu un cutit, se in laptele fierbinte, impreuna cu tecile de la pastaie.
lasa sa clocoteasca, se indeparteaza tecile, se toarna grisul amestecat cu o lingura de pudra de cacao si zahar, se amesteca cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase.
adauga jumatate din cantitatea de unt, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Cand grisul este caldut, se pun galbenusurile, coaja de portocala confiata taiata marunt si albusurile batute spuma.
amesteca de sus in jos cu o lingura, ca sa nu se lase compozitia.
toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu biscuitii macinati, se introduce in cuptor si se coace la foc potrivit 30-40 de minute.
serveste rece, cu frisca sau o salata din fructe de sezon impreuna cu un pahardelichior.
Budinca de gris cu merisoare din: gris, lapte, oua, zahar, merisoare. Ingrediente: 125 g griş fin un litru lapte 2 ouă 80 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 5 linguri zahăr tos merişoare uscate sau stafide pentru decor Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, în momentul în care clocoteşte, se […]
Budinca de gris cu mirodenii din: oua, zahar, gris, lapte, pesmet, ulei, mirodenii. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar zahăr 150 g gris 1,5 I lapte 1 lingură pesmet 1 lingură ulei mirodenii Mod de preparare: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile. Acestea se bat cu jumătate din zahăr (de preferat cu mixerul). Când […]
Budinca din gris din: oua, zahar, gris, lapte, pesmet, ulei, mirodenii. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar zahăr 150 g gris 1,5 I lapte 1 lingură pesmet 1 lingură ulei mirodenii Mod de preparare: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile. Acestea se bat cu jumătate din zahăr (de preferat cu mixerul). Când zahărul s-a […]
Budinca de gris mi-a marcat copilaria; imi placea foarte mult. Nu am mai mancat de mult. O sa fac o budinca de gris cu stafide.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Budinca de gris mi-a marcat copilaria; imi placea foarte mult. Nu am mai mancat de mult. O sa fac o budinca de gris cu stafide.