Budinca cu gris si vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu gris si vanilie din: oua, zahar, gris, praf de copt, lapte si esenta de vanilie.

Ingrediente:Budinca cu gris si vanilie

  • 4 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7-8 linguri griş
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă gălbenuşurile cu patru linguri de zahăr, se adaugă treptat grisul amestecat cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare până se întăresc.

Se încorporează albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor de jos în sus.

Se toarnă compoziţia în forme individuale unse şi tapetate şi se coc în cuptorul încins circa 40-45 de minute, în funcţie de cuptor.

Se înfierbântă laptele amestecat cu trei linguri de zahăr şi esenţa de vanilie.

Când budinca este coaptă, se scot formele şi se toarnă încet laptele, până îl absoarbe pe to.

Se poate servi pudrată cu scortisoara.

Budinca cu gris si vanilie

Budinca cu gris si vanilie

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Budinca de gris cu merisoare

Budinca de gris cu merisoare din: gris, lapte, oua, zahar, merisoare. Ingrediente: 125 g griş fin un litru lapte 2 ouă 80 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 5 linguri zahăr tos merişoare uscate sau stafide pentru decor   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, în momentul în care clocoteşte, se […]

Budincă de griş

Budinca de gris cu mirodenii

Budinca de gris cu mirodenii din: oua, zahar, gris, lapte, pesmet, ulei, mirodenii. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar zahăr 150 g gris 1,5 I lapte 1 lingură pesmet 1 lingură ulei mirodenii   Mod de preparare: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile. Acestea se bat cu jumătate din zahăr (de preferat cu mixerul). Când […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.