Budinca gustoasa de gris

Printeaza

Budinca gustoasa de gris din: lapte, gris, oua, unt, zahar, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca gustoasa de gris

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri griş
  • un ou
  • o lingură unt
  • 2 linguri zahăr tos
  • o linguriţă zahăr vanilat
  • o lingură zahăr pudră
  • 2 linguri unt şi pesmet sau făină, pentru uns şi tapetat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert într-o cratiţă. Când e gata să dea în clocot, se toarnă puţin câte puţin grişul, amestecând mereu cu o lingură de lemn sau cu telul ca să nu se prindă de fundul vasului şi să nu rămână cocoloaşe.

După ce a fiert circa 15 minute, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Intr-un castron, se freacă bine untul cu zahărul tos şi cu gălbenuşul, până devine o pastă spumoasă. Atunci se adaugă, treptat şi încet, amestecând în continuare, grişul fiert în lapte şi răcit, apoi zahărul vanilat, albuşul bătut spumă şi sarea nece­sară.

Compoziţia, omogenizată, se toamă într-un vas de Jena neuns, dar tapetat cu faină, se pune într-un alt vas, mai mare, cu apă fierbinte, şi se bagă în cuptor. Se coace circa 30 de minute.

Aceeaşi compoziţie se poate turna într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet care se fierbe în bain-marie, tot circa 30 de minute.

Şi într-un caz şi în celălalt, după cele 30 de minute, budinca se răstoarnă pe un platou şi se serveşte presărată cu puţin zahăr pudră sau cu compot pasat, de caise.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.