Budincă de hrișcă și ciuperci

Printeaza

Budincă de hrișcă și ciuperci din: hrisca, ciuperci, oua, ceapa, rosie, dovlecel, branza, sare, piper, patrunjel, ulei.

retete

Ingrediente:

  • 150 g hrișcă
  • 2 ouă
  • 4 ciuperci champignon
  • 1 ceapă mică
  • 1 roșie
  • 1 dovlecel mic
  • 100 g brânză rasă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Speli hrișca și o pui la fiert la foc mic, pentru 15 minute.

Stingi focul, acoperi vasul pentru 10 minute, apoi scurgi boabele.

Cureți ciupercile și le tai felioare.

Le călești în ulei împreună cu ceapa tocată mărunt, până scad.

Tai dovlecelul felii lungi și subțiri, pe care le opărești și le scurgi.

Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Tai roșia în felii subțiri.

Ungi cu ulei sau cu unt topit un vas termorezistent și îl tapetezi cu fțșiile de dovlecei.

Dacă îți rămân dovlecei, îi tai mărunt.

Amesteci toate ingredientele cu hrișca, iar la sfârșit încorporezi spuma de albușuri și verdeața fin tocată.

Torni compoziția peste dovlecei și o coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 1/2 oră, până se rumenește deasupra.

O lași să se mai răcească în formă, apoi desprinzi marginile și răstorni budinca.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de ciuperci cu ou

Budinca de ciuperci cu ou din: ciuperci, oua, branza, ceapa, rosii, ardei, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 ciuperci proaspete 2 ouă 5 albuşuri 150 g brânză Cheddar 1 ceapă 1 lingură cu roşii uscate 1/2 ardei iute 1/2 linguriţă cu sare 1/2 a linguriţă cu piper 1 lingură cu ulei   Mod de preparare: Incinge […]

Budinca de paine cu ciuperci

Budinca de paine cu ciuperci din: ciuperci, oua, usturoi, paine, lapte, ardei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 10-12 ciuperci 4 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 cană lapte 1 franzelă de ieri 1 ardei capia 100 g caşcaval ras sare piper ulei   Mod de preparare: Căleşte cu o lingură de ulei şi un praf de […]

 

Budinca cu carne si migdale

Budinca cu carne si ciuperci

Budinca cu carne si ciuperci din: pulpa de vitel, cartofi, ciuperci, unt, oua, smantana, parmezan, pesmet, sare, sos de rosii. Ingrediente: 250 g pulpă viţel de lapte 250 g cartofi 200 g ciuperci 100 g unt 3 ouă 250 g smântână 50 g parmezan ras 2 linguri unt şi 2 de pesmet sare 2-3 pahare […]

 

Clatite cu spanac si ricotta

Clatite cu hrisca, branza si spanac

Clatite cu hrisca, branza si spanac din: faina de hrisca, lapte, oua, ulei, sare, spanac, morcovi, usturoi, ulei, smantana, patrunjel, telemea de oaie. Ingrediente: Pentru clătite: 100 g făină de hrişcă 250 ml lapte 2 ouă 2 linguri ulei sare Pentru umplutură: 800 g spanac proaspăt sau 300 g spanac congelat 4 morcovi 1 căţel […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.