Budinca in straturi

Printeaza

Budinca in straturi

Budinca in straturi

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui fiarta
  • 200 g sunca de Praga
  • 1 lingura cu pesmet alb
  • 1 lingura cu unt
  • 150 g cascaval
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 6 oua
  • 300 g smantana
  • 2 linguri cu pesmet

Preparare:

Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă smântână şi pesmetul şi amestecă energic.

Taie carnea de pui în cubuleţe sau rupe-o fâşii. Toarnă sosul de smântână amestecând uşor.

Unge o formă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet alb. Pune cu grijă jumătate din compoziţia pregătită mai devreme.

Aşază apoi câteva felii de şuncă şi restul de compoziţie. Deasupra pune restul de şuncă şi rade caşcaval din belşug.

Coace la foc potrivit, 45-50 de minute. Serveşte budinca caldă cu salată de roşii. Pentru un plus de savoare adaugă în sosul smântână 2-3 linguri cu coniac sau rom.

Budinca in straturi

Budinca in straturi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna budinca. Merge sa fie servita si ca aperitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.