Budinca indesata
PrinteazaBudinca indesata din: cuscus, oua, rosii, cascaval, ulei de malsine, unt, oregano, sare.
Ingrediente:
- 150 g cuscus
- 2 ouă
- 500 g roşii
- 1 cutie cu ciuperci
- 200 g caşcaval
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu unt
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Opăreşte roşiile, decojeşte-le şi pasează-le. Incinge uleiul de măsline. Adaugă cuşcuşul şi un praf de sare şi amestecă uşor.
Toarnă apă (două degete deasupra cuşcuşului) şi lasă-l să fiarbă.
După ce cuşcuşul a absorbit apa, pune ciupercile tăiate mărunt şi lasă două minute pe foc, apoi să se răcorească.
Amestecă bine cu ouăle bătute.
Răstoarnă amestecul într-un vas termorezistent uns cu unt.
Acoperă cu roşiile pasate şi presară deasupra puţin oregano şi caşcavalul ras.
Lasă la cuptor, la foc redus, 40-45 de minute.
Pofta buna!